Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک منتقد سینما و تلویزیون گفت: دفاع مقدس یک گونه مستقل و منحصر به فرد است و نباید با گونه (ژانر) جنگ یکسان دانسته شود.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دفاع مقدس در حالی پا به چهل سالگی گذاشته که رسانه ملی در همه این سال‌ها تلاش و هم و غم خود را مصروف ترویج فرهنگ حاکم بر آن دوران کرده است؛ با این حال، عملکرد صداوسیما در این حوزه قابل نقد است، به طوری که رئیس رسانه ملی هفته پیش تصریح کرد: حتماً در این زمینه آنچه را باید انجام نداده‌ایم، اما امیدواریم بتوانیم از این پس حق مطلب را ادا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از این رو روابط عمومی صداوسیما امروز برای بررسی «چهل سال تجربه رسانه ملی در برنامه‌سازی دفاع مقدس» نشست نقد و بررسی را با حضور پیشکسوتان، دست‌اندرکاران کنونی و منتقدان رسانه‌ای برگزار کرد که در آن به فراز و فرود‌های تولیدات رسانه‌ای در این حوزه پرداخته شد.

بنا بر این گزارش، سید مظفر شجاعی، مدیر پیشین گروه جنگ شبکه اول سیما، دکتر رحیم نریمانی، مدیرکل انتشارات و موزه بنیاد شهید، مهدی متولیان، مسئول مرکز رصد و طرح ریزی بنیاد روایت فتح، محمود لارتی، رئیس اداره نمایشی و آوایی بنیاد شهید و مازیار معاونی، منتقد رسانه‌ای از مهمانان این نشست بودند.
صداوسیما در دوران پیش و پسا قطعنامه ۵۹۸
سیدمظفر شجاعی، مدیر پیشین گروه جنگ شبکه اول سیما با گرامیداشت یاد شهدا، آزادگان، جانبازان و همکاران رسانه ملی که در دفاع مقدس نقش بی‌بدیلی به ویژه در جبهه رسانه‌ای ایفا کردند، گفت: دوره مسئولیت من با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ آغاز شد و برخی تصور می‌کردند مدیریت من با هدف انحلال گروه جنگ است؛ این در حالی بود که با توجه به حساسیت دفاع مقدس این گروه ۱۲ سال به کار خود ادامه داد و پس از آن با همکاری بنیاد روایت فتح، ۱۵ سال کار این گروه پس از پذیرش قطعنامه ادامه یافت.

وی با بیان اینکه احمد شهرابی فراهانی با همکاری بسیج رسانه ملی با همکاران صداوسیما در دوران جنگ تحمیلی مصاحبه‌های مفصلی گرفته و آرشیو آن موجود است، گفت: این کار منبع تاریخ شفاهی خوبی است که می‌توان به عنوان منبعی برای عملکرد رسانه ملی در دوران جنگ به آن استناد کرد. ابراهیم کیهانی در گروه تلویزیونی جهاد هم به همه فیلم‌ها و تولیدات مرتبط با دفاع مقدس پرداخت که کار قابل اتکا و اعتنایی است.

شجاعی گفت: این جنس کار‌ها برنامه‌های ماندگاری است که در رسانه ملی تولید شده و می‌تواند دستمایه‌ای برای تولیدات آینده باشد.

وی با بیان اینکه ورود سازمان به تولیدات نمایشی مرتبط با دفاع مقدس پس از پذیرش قطعنامه اتفاق افتاد، از «نبردی دیگر» به تهیه‌کنندگی مجید مولایی و کارگردانی عبدالله باکیده به عنوان یکی از نخستین سریال‌های تولیدشده در این فضا یاد کرد و گفت: در همین روند بود که «خاک سرخ» ابراهیم حاتمی‌کیا به آنتن تلویزیون رسید و کارگردانان سینمایی هم در تلویزیون به تولید آثار دفاع مقدسی پرداختند.
ضرورت توجه به نیاز مخاطب
محمد لارتی، رئیس اداره هنر‌های نمایشی بنیاد شهید در ادامه بحث با بیان اینکه گروه تلویزیونی شاهد حدود چهار دهه در حوزه تولید برنامه فعالیت دارد، گفت: گروه شاهد در دوران دفاع مقدس و پس از آن بر اساس نیاز مخاطبان به تولیدات مختلف سریال و فیلم سینمایی مبادرت کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به «گل پامچال»، «سیمرغ»، «شوق پرواز»، «روز سوم» اشاره کرد.

وی افزود: همه این تولیدات تابعی از شرایط جامعه و نیاز مخاطب بود. سیاست تولید ما ترویج فرهنگ ایثار در جامعه است و در همین مسیر اکنون تولیدات ما به سمت شناساندن مدافعان حرم، مستندسازی زندگی شهدای مدافع حرم و نخبگان ایثارگر رفته است.

لارتی با به اشاره به تفاهم‌نامه جدید همکاری میان رسانه ملی و بنیاد که به تازگی منعقد شده است، گفت: این تفاهم‌نامه امکان گسترش همکاری برای تولید آثار بیشتر را فراهم می‌آورد و موجب خواهد شد از نظر کیفی، این آثار قابل قبول باشد. در حال حاضر تعامل دوسویه میان رسانه ملی و بنیاد برقرار شده و امکان تولید مشترک را بیش از قبل کرده است.

وی با بیان اینکه هر زمان رسانه ملی همکاری نزدیک‌تری با مجموعه‌های تولیدکننده برنامه دفاع مقدسی داشته، جهش خوبی در این تولیدات رخ داده است، گفت: در حال حاضر باید با در نظر داشتن اینکه ذائقه مخاطبان تغییر کرده، تولیدات متناسب با شرایط روز را در حوزه دفاع مقدس تولید کرد و امیدواریم در همکاری با رسانه ملی موفق به تولید آثار مختلفی همچون زندگینامه شهید بهشتی، شهید صیاد شیرازی که در دست اجرا داریم، شویم.

رئیس اداره هنر‌های نمایشی بنیاد شهید، عملکرد جزیره‌ای برای تولیدات در حوزه دفاع مقدس را آفتی برای تولید در این حوزه توصیف کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی و کمبود‌های بودجه‌ای بهتر است همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها داشته‌ها و ظرفیت‌شان را به اشتراک بگذارند تا تولیدات فاخری داشته باشیم.
چرا روایت فتح کمتر دیده می‌شود؟
مهدی متولیان، مسئول مرکز رصد و طرح ریزی بنیاد روایت فتح هم با اشاره به اینکه آثار این بنیاد به دفاع مقدس محدود نمانده است و در حال حاضر هم مباحث روز مرتبط با موضوع مقاومت در دستور کار تولید این مجموعه قرار دارد، گفت: بنیاد روایت فتح روند مستمر فعالیت خود را حفظ کرده و دوران‌های مختلف توانسته در تلویزیون حضور خود را داشته باشد.

وی با بیان اینکه در سالیان گذشته روایت فتح به خوبی دیده می‌شد، اما با افزوده شدن به شبکه‌ها و سر بر آوردن رسانه‌های رقیب، به نظر برخی این تولیدات کمتر شده است، گفت: به نظر می‌رسد در میان انبوه تولیدات دیگر در رسانه‌ها، کار‌های روایت فتح کمتر دیده می‌شود؛ اما باید توجه داشت که لحن شهید آوینی در تولیداتش دیگر پس از او در تولیدات روایت فتح تکرار نشده است.

متولیان افزود: این تک بودن شهید آوینی باعث شده که آثار پس از او با کار‌های او فاصله داشته باشد و به نظرم این متاثر از هنر مدرن و نه احتیاط به خرج دادن تولیدکنندگان است.

مسئول مرکز رصد و طرح ریزی بنیاد روایت فتح همچنین بر ضرورت ایجاد لحن مستقل برای روایت دفاع مقدس تأکید کرد و گفت: باید این زبان منحصر به فرد باشد، از بیان احساسی و رومانتیک فاصله بگیرد و با این حوزه به صورت علمی، مستند و فکورانه مواجه شود. باید هر کدام از تولیدات دفاع مقدسی در ۴۰ سال اخیر را جدا جدا تحلیل کرد و قدسیت دفاع مقدس را در نظر داشت تا به تولیدات بهتری نایل شویم.
غفلت از اسناد در تولیدات
دکتر رحیم نریمانی، مدیرکل انتشارات و موزه بنیاد شهید و منتقد هم در این جلسه با انتقاد از کم‌توجهی به اسناد موجود در تولیدات دفاع مقدسی گفت: در حالی که اسناد بسیاری از جمله نامه‌های عاشقانه شهدا به همسران‌شان یا توصیه‌های اخلاقی در وصیت‌نامه‌هایشان موضوعات متنوعی را برای تولیدات رسانه‌ای فراهم آورده است، اما بعضا می‌بینیم که این ظرفیت مغفول است.

وی تأکید کرد: ضروری است که توجه کنیم چرا آثار دفاع مقدسی دچار افول یا گسست مخاطب با موضوع شده‌اند، آن هم در حالی که می‌توان از این ظرفیت برای تولیدات در تراز بین‌المللی و صادر کردن ارزش‌های دفاع مقدس به خارج از مرز‌ها بهره گرفت.

نریمانی با اشاره به «نرگس آبیار» و «ابراهیم حاتمی‌کیا» گفت: کارگردان‌هایی که با اسناد بنیاد شهید کار را تولید کرده‌اند، توانسته‌اند سوژه‌های نابی را تبدیل به آثار قابل توجهی کنند. این در حالی است که ارتباط ساختارمند درستی بین تولیدکنندگان و صاحبان اسناد شکل نگرفته است و این موضوع نیازمند توجه و رفع اشکال است.

این منتقد رسانه‌ای گفت: اولین آسیب بی‌توجهی به اسناد، ضعف در تولیدات و تحریف واقعیت‌هاست، به‌طوری که برخی سوژه‌ها به شدت انتزاعی می‌شود و مخاطب نمی‌تواند با آن ارتباط برقرار کند.

وی افزود: بر همین اساس می‌توان با ارجاع به اذعان سیاسیون و جامعه‌شناسان گفت پس از دهه‌های ۶۰ و ۷۰ با گسست مخاطب از موضوعات دفاع مقدس مواجه شده‌ایم و این یعنی مخاطب‌شناسی‌مان دچار ضعف است. علت هم این است که رسانه همگام با پدیده‌های اجتماعی و ذائقه مخاطبان و نسل‌ها پیش نرفته و آن‌ها را نشناخته است.
دفاع مقدس؛ گونه‌ای یکتا
مازیار معاونی، منتقد رسانه‌ای در این جلسه با بیان اینکه گونه (ژانر) دفاع مقدس یک گونه مستقل و منحصر به فرد است و نباید با گونه (ژانر) جنگ یکسان دانسته شود، گفت: درون‌مایه گونه دفاع مقدس به ایران و دهه ۶۰ برمی‌گردد و برای همین به نظر نمی‌رسد امکان صدور ارزش‌های دفاع مقدس با تولید آثاری در این گونه میسر باشد، زیرا به‌طور کامل متفاوت از آثاری است که برای نمونه درباره جنگ جهانی دوم تولید و روانه بازار‌های بین‌المللی می‌شود.

وی گفت: البته می‌توان متصور شد که آثار تولید شده در این گونه، برای کشور‌های محور مقاومت جالب توجه و الهام‌بخش باشد.

معاونی با گریزی به آثاری همچون «آتش در خرمن» و دیگر آثاری که دیگر مهمانان جسته و گریخته به آن اشاره کردند، گفت: گلایه‌ای در جامعه مطرح می‌شود که خواستار آن است تا به همه آن‌ها که در جنگ خدمت و از کشور دفاع کردند، به میزان متناسب پرداخته و همه قصه‌ها درست روایت شود.

این منتقد رسانه‌ای با بیان اینکه برخی تولیدات در حوزه دفاع مقدس متاسفانه به قدری دچار ضعف هستند که حتی به مرحله نقد هم نمی‌رسند، گفت: حتما باید رسیدن به رضایت مخاطب را در تولیدات دفاع مقدسی در اولویت قرار دهیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: منتقد سینما و تلویزیون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران سینمای جنگ هفته دفاع مقدس بنیاد روایت فتح منتقد رسانه ای برای تولیدات منحصر به فرد برای تولید تولید آثار دفاع مقدسی بنیاد شهید رسانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۸۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند

با وجود اینکه بخش عمده‌ای از نیاز کشور به گندم در استان گلستان تامین می‌شود اما صنایع آرد استان بهره‌ای از ارزش افزوده این محصول نمی‌برند و گندم مستقیما از استان خارج می‌شود تا به صنایع آرد سایر استان‌ها ارسال شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، گندم احتمالاً اولین گیاهی است که به وسیله انسان زراعت شده است و به همین دلیل مهم‌ترین گیاه زراعی نیز به شمار می‌آید، زیرا در گذشته زراعت آن از تمام گیاهان ساده‌تر بود و از طرف دیگر غذای اولیه اغلب مردم جهان را تشکیل می‌دهد.

از دیگر ویژگی‌های گندم که موجب شده است این محصول از گذشته تا به امروز سطح زیر کشت زیادی را به خودش اختصاص بدهد، می‌توان به سهولت حمل‌ونقل، امکان کاشت در نقاط مختلف جهان، سهولت در نگهداری و سیلو کردن و ذخیره کردن، تولید کالری زیاد و استفاده از آرد گندم به عنوان مصرف نان اشاره کرد.

به باور کارشناسان، اهمیت کشت گندم بیشتر به علت وجود خاصیت‌های فیزیکی و شیمیایی گلوتن ماده سرشار از پروتئین موجود در دانه‌های آن است، ماده‌ای که در گندم گلستان بیشتر از سایر استان‌ها پیدا می‌شود و همین کیفیت گندم این سرزمین را در مقایسه با سایر استان‌ها متفاوت می‌کند، چراکه مطابق آزمایش‌های انجام شده بر گندم استان، گلوتن موجود در این محصول بین ۲۸ تا ۳۰ و پروتئین آن ۱۲ است، موضوعی که سال‌هاست مسئولان فعالان حوزه کشاورزی بر آن تاکید دارند.

«گندم» تولید منحصربه فرد گلستان

محمدبرزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این رابطه به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: گندم تولیدی در استان به واسطه برخورداری از ۲۸ تا ۳۰ گلوتن و پروتئین ۱۲ مزیت بالایی نسبت به سایر استان‌ها دارد.

وی ادامه می‌دهد: در ایران سالانه ۲۲ میلیون تن غله تولید می‌شود که استان گلستان در این فرآیند نقش به‌سزایی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان اضافه می‌کند: با توجه به اینکه در ۳۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، گندم کشت می‌شود، بر اساس پیش‌بینی‌ها در سال‌جاری بیش از یک میلیون تن گندم برداشت خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه مراکز خرید متعددی در استان گلستان برای جمع‌آوری محصولات زارعی سال جاری پیش‌بینی شده است، می‌افزاید: این مراکز در بخش‌های دولتی و غیر دولتی فعالیت خواهند کرد.

کارخانجات آرد گلستان برترین صنایع کشور

نکته قابل تأمل در تولید انبوه گندم در گلستان ذخیره‌سازی همین محصول استراتژیک در سیلوها و تبدیل آن به آرد در صنایع استان است، چراکه با این اقدام ضمن افزایش ارزش افزوده گندم، اشتغال در استان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

ارازجان شمالی، نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی گرگان در این رابطه به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: کارخانجات آردسازی گلستان جزو برترین صنایع کشور هستند و با تکنولوژی روز دنیا توانایی تبدیل این محصول ارزشمند را به آرد دارند.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به ظرفیت ذخیره‌سازی تولید و تبدیل این محصول، حیف است که دسترنج کشاورزان منطقه ما به استان‌هایی برود که زحمتی برای تولید، نگهداری و تبدیل این محصول نکشیدند و در آنجا به ارزش افزوده تبدیل شود.

او با بیان اینکه کشاورزان ما در بدترین و بهترین روزهای خود از جهاد تولید گندم دست نکشیدند، تاکید می‌کند: دولت اجازه دهد محصول تولیدی گلستان در استان ذخیره و تبدیل به آرد شود.

بازگشت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بیت‌المال

چالش بعدی که صنعت آرد و نان استان گلستان با آن مواجه است، قاچاق این محصول استراتژیک و خروج آن از چرخه است و تیترهایی نظیر کشف قاچاق گندم یا بازگشت میلیاردها تومان به بیت‌المال در رسانه‌های مجازی و مکتوب مبین همین موضوع باشد.

روح‌الله مهری، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان از مبارزه با مفاسد اقتصادی حوزه گندم و آرد در استان خبر می‌دهد و می‌گوید: در این راستا تاکنون مبلغ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بیت‌المال بازگشت.

وی با تاکید بر مقابله با مفاسد اقتصادی در حوزه گندم و آرد استان ادامه می‌دهد: این عدد مطالبات دولت در پنج ماه گذشته بود و به بیت‌المال برگشت داده شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان ادامه می‌دهد: سال گذشته در مجموعه شرکت حمل و توزیع آرد استان تغییر و ساماندهی شده که این امر از عرضه خارج از شبکه آرد جلوگیری کرده است.

وی می‌کند: اکنون نحوه توزیع آرد در استان به گونه‌ای است که برخی نانوایان نسبت به سهمیه بالای آرد اعتراض دارند؛ طبق اظهار نانوایان استان سهمیه در نظر گرفته آرد برای پخت نان بیش از ظرفیت است.

وی با اشاره به ذخیره سازی گندم در استان، می‌گوید: تصمیم داریم ظرفیت ذخیره‌سازی گندم در سیلو تحت مالکیت این اداره کل به جک‌های تخلیه محصول مجهز شود و این موضوع تا قبل خرید تضمینی در سال زراعی جاری اجرایی می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با بیان اینکه پیگیر اجرای طرح نان کامل در استان هستیم، می‌افزاید: تاکنون ۵ کارخانه آرد استان برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کرده‌اند که یکی از این کارخانه‌ها، تولید آرد نان کامل را آغاز کرده است.

اصلاحات گندم و آرد با شتاب ادامه پیدا کند

گذشته از اظهارات مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان مبنی بر نظارت جدی در حوزه آرد و نان و برخورد با متخلفان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان هم بر این اصل تاکید دارد و می‌گوید: امیدواریم اصلاحات گندم و آرد در استان با شتاب ادامه پیدا کند و الگوی سایر استان‌های کشور شود.

سیدمحمد دهنوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با اشاره به اینکه نان مسأله مهم در سبد غذایی خانوارهاست، می‌افزاید: اکنون با نظارت خوبی که به اجرا درآمده است، ساکنان استان دغدغه صف در نانوایی‌ها ندارند.

وی با اشاره به حمایت دولت سیزدهم در خرید تضمینی گندم از کشاورزان، افزود: حمایت دولت در خرید تضمینی این محصول راهبردی قابل تقدیر است و با تداوم آن می‌توان در یکی دو سال آینده شاهد خودکفایی باشیم.

لزوم مشارکت در خودکفایی گندم

سردار علی ملک شاهکوهی فرمانده سپاه نینوا گلستان با اشاره به لزوم مشارکت درخصوص بحث خودکفایی گندم می‌گوید: در سالی که به جهش تولید با مشارکت مردم تاکید شده است، باید کمک کنیم تا در خودکفایی تولید گندم و پایداری آن بیش از گذشته سهیم باشیم.

وی با بیان اینکه استان گلستان نقش به‌سزایی در تولید گندم کشور دارد که نمونه بارز آن تأمین‌کننده آرد و نان تعداد زیادی از استان‌های کشور است، اضافه می‌کند: باید در حوزه زیرساخت تولید این محصول در استان باید سرمایه‌گذاری خوبی صورت گیرد.

کد خبر 746614

دیگر خبرها

  • ماجرای غزه اربعین سال ۱۴۰۳ را متفاوت و منحصر به‌فرد کرده است
  • قطار فحش های مسعود فراستی به ایستگاه "مست عشق" رسید/ منتقد یا لات سر کوچه سینما ؟!
  • حضور فارابی با ۱۶ عنوان جدید در نمایشگاه کتاب
  • حضور پررنگ بنیاد سینمایی فارابی در نمایشگاه کتاب
  • حضور انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با ۱۶ اثر جدید در نمایشگاه کتاب
  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • بنیاد سینمایی فارابی، ۱۶ عنوان کتاب جدید را در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌کند
  • سیب و زنجیره تولید وابسته به آن از ویژگی‌های منحصر به فرد سمیرم است
  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند